Ota yhteyttä

Referenssit


Arhontie 19 ikkunan ja karmin lahokohtien paikkaus ja kunnostustyöt

Yhtiössä on kaksi puitteiset MS-ikkunat. Taloyhtiössä on tehty Selik Oy:n toimesta kuntokartoitus ikkunoille. Kuntokartoituksessa suositeltiin ikkunoiden kunnostamista.

Tämä työ tehtiin taloyhtiölle malliksi. Mallityön avulla taloyhtiö pystyy konkreettisesti toteamaan, milltä huollettu ikkuna näyttää. Työ tehtiin maaliskuussa suojan takana. Lopputuloksena saatiin hyvä ja toimiva kunnostettu ikkuna.

Työ sisälsi:

  • Lahojen kohtien korjauksen. Karmi oli vain vähän lahonnut, joten korjaaminen oli järkevää.
  • Vesipellin uusimisen. Vesipelti oli pahasti kulunut, joten vaihtaminen oli järkevää.
  • Uudet silikoni-O-tiivisteet sisäpuitteeseen ja ulkopuitteeseen. Loppuun kuluneet tiivisteet vaihdettiin silikoni-O-tiivisteeseen. Hyvälaatuinen tiiviste tiivistää hyvin ja kestää pitkään.
  • Sääpintojen ja alakarmin maalauksen ikkunapokien välistä. Hyväkuntoinen ja huollettu maalipinta pidentään ikkunan käyttöikää
  • Aukipitolaitteen uusimisen. Tuuletusikkunat kytkettiin yhteen. Käyttömukavuus paranee.
  • Lasit kiinnitettiin uudelleen puitteeseen. Ikkunoiden ”helinä” loppuu, säänkestävyys paranee ja ikkunat toimivat paremmin.
  • Puitteiden käynnit säädettiin ja karmeihin asennettiin puiteliu’ut, lukot ja pitkäsulkimet huollettiin. Ikkunat toimivat paremmin ja kestävyys ja käyttömukavuus paranivat
Ikkunoiden ja karmien maalipinta oli pahasti kulunut. Vesipelti oli myös kulunut niin, että vaihtaminen oli parempi vaihtoehto. Maalatut pinnat olivat yleisesti ottaen huonossa kunnossa. Tässä työssä ei maalattu sisäpokaa tai karmin sisäosia.
Vesipelti vaihdettiin uuteen. Kuvassa vielä suojattuna muovilla. Vesipellin uusiminen oli kustannustehokkaampi vaihtoehto kuin vesipellin maalaaminen. Karmin ulkopuoli ja puitteiden väli puhdistettiin ja maalattiin ja karmiin asennettiin uudet tiivisteet.
Karmien puitteiden välinen tila ja ikkunoiden maalipinta puhdistettiin ja maalattiin uudelleen. Uudet silikonitiivisteet kiinnitettiin karmiin. Silikoni-O-tiiviste on erittäin kestävää, joustavaa ja pysyy oikein asennettuna pitkään muodossaan. Ominaisuuksiensa puolesta käytämme aina silikonitiivistettä
Lähtötilanteessa tuuletusikkunan sisä- ja ulkopokat toimivat erillisinä puitteina. Molemmissa oli oma kahva ja tuuletustilanteessa ikkunat kytkettiin Y-säpillä yhteen. Y-säppi poistettiin ja tuuletusikkunoihin asennettiin Mori:n kytkentälaite. Nyt tuule-tusikkuna toimii yhtenä yksikkönä; molemmat puitteet aukeavat yhdessä ja ratkaisu on lapsiturvallinen.